torstai 8. kesäkuuta 2017

Savulohi-perunapihvit, lohkoperunat ja sitruunamajoneesi


delicious. -lehden toukokuun numerossa oli hyviä ohjeita, joista tämä oli yksi. Olen tehnyt monenlaisia kalapihvejä tai -pullia vuosien varrella. Tämä resepti pääsee kyllä parhaimmiston joukkoon. Myöskin tällä ohjeella tehdyt lohkoperunat olivat tosi maukkaita. Ohjeessa mainittiin, että annoksesta tulee kahdeksan pihviä. Minä sain niitä 12 ja nekin olivat isoja.

Majoneesi:
2 keltuaista
3 dl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä
1 sitruunan kuoriraaste ja mehu 
1 tl dijonsinappia
suolaa ja pippuria

(hienonnettua tilliä koristeeksi)

Kalapihvit:

500 g jauhoisia perunoita
25 g voita
400 g lämminsavustettua lohta
1 sitruunan kuoriraaste ja mehu 
2 rkl silputtua ruohosipulia
2 rkl silputtua lehtipersiljaa
4 kevätsipulia 
suolaa ja pippuria
vehnäjauhoja
2 munaa
150 g korppujauhoja
rypsiöljyä paistamiseen 

Lohkoperunat:
1 kg jauhoisia perunoita 
loraus rypsiöljyä
1 rkl savupaprikajauhetta (makeaa)
ripaus suolaa

Pese ja kuivaa sitruunat. Raasta sitruunoiden kuoret ja jätä purista mehu. Jätä odottamaan.

Majoneesi:
Aloita majoneesilla, jotta se ehtii maustua. Sekoita keltuaiset ja sinappi keskikokoisessa kulhossa. Mausta ja jatka vatkaamista samalla kun valutat öljyä hiljalleen joukkoon. Kun 3/4 öljystä on sekoitettu, lisää yhden sitruunan kuoriraaste ja mehu ja sitten loppu öljy. Vatkaa, kunnes on tasaista. Jätä kulhoon maustumaan, laita kulho jääkaappiin.

Kalapihvit:

Kuori perunat ja lohko ne neljään osaan. Keitä suolalla maustetussa vedessä 15-20 minuuttia. Kaada vesi pois, anna hetki levätä ja soseuta perunat voinokareen kera. 

Hienonna lämminsavulohi perunamuusin joukkoon. Hienonna ruohosipuli, persilja ja kevätsipulit ja lisää kattilaan. Sekoita joukkoon yhden sitruunan kuoriraaste ja mehu. Hienonna ruohosipuli, persilja ja kevätsipuli. Lisää ne joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile tasakokoisiksi pihveiksi ja nosta ne leivinpaperin päälle työtasolla. 

Ota kaksi matalaa ja yksi syvä lautanen esiin. Laita vehnäjauhot yhdelle lautaselle, munat toiselle ja korppujauhot kolmannelle. Sekoita munia hieman. Pyörittele kalapihvit ensin kevyesti vehnäjauhoissa, kasta sitten vatkattuun munaan ja pyörittele lopuksi korppujauhoissa. Jätä kalapihvit leivinpaperilla päällystetylle astialle ja nosta jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi kelmulla peitettynä. Voit tehdä kalapihvit tähän saakka vaikka edellisenä päivänä niin halutessasi. 

Paista perunat öljyssä kuumalla pannulla, noin 4-5 minuuttia puoleltaan. Jos ne ovat olleet pitkään jääkaapissa, saatat tarvita pidemmän paistoajan että ne ehtivät kuumentua kunnolla läpi.

Lohkoperunat:
Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

Pese perunat huolellisesti. Leikkaa kuorimattomat perunat haluamasi kokoisiksi lohkoiksi kulhoon. Lorauta päälle öljy ja ravistele kulhoa. Ripottele savupaprikajauhe ja suola kulhoon ja ravista taas. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa puolisen tuntia. Käännä puolivälissä.

Nosta pöytään kuumat lohkoperunat ja kalapihvit. Tarjoile sitruunamajoneesin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti