sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Kahden sipulin tomaattinen nakkikeitto


Tämä keitto on pysynyt ruokalistalla vuodesta toiseen. Se löytyi muistaakseni Kodin kuvalehdestä joskus 80-luvun loppupuolella. Työpaikalle, asiakkaiden odotushuoneeseen tuli aikoinaan tuo lehti ja lainasin sen viikonlopuksi kotilukemisiksi. Olen vähän vuosien mittaan muuttanut reseptiä, mutta kuten saattaa arvata se on maistunut kun kaikki nämä vuodet sitä olen kokannut. Se on maukas keitto näin kylmillä keleillä nautittavaksi. Meillä syödään muitakin kuin brittireseptien mukaan tehtyä ruokaa. 

1 pkt pekonia (140 g tai sinnepäin)
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
4 porkkanaa
1 pieni purkki (70 g) tomaattipyrettä
1 litra lihalientä 
30 spagettia katkottuna
300 g nakkeja
basilikaa, oreganoa

Suikaloi pekoni ja laita ne paksupohjaiseen kattilaan. Anna paistua hetken, kunnes rasvaa irtoaa. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet. Lisää ne kattilaan pekonin joukkoon. Anna kuullottua hetken aikaa. Lisää lihaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori ja viipaloi porkkanat, lisää ne kattilaan. Lisää tomaattipyree. Anna kiehua 5-10 minuuttia, lisää katkotut spagetit ja jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia. Lisää ohuiksi viipaloidut nakit ja mausta yrteillä. Kuumenna kiehuvaksi, anna kiehua pari minuuttia. Tarjoile hyvän leivän kera. 

Ps. piti vielä mainita, että huomasin ettei kannata käyttää purppuraporkkanoita keittoon. Ainakaan, jos siihen ei kuulu tomaattia. Keitto ehti muuttua violetiksi ennen kuin laitoin tomaattipyreen joukkoon. Minulla ei vaan ollut kotona muita porkkanoita kuin viimeiset itsekasvattamani purppuraporkkanat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti