maanantai 7. marraskuuta 2016

Voissa paahdetut ohrahiutaleet ja purjoa


Hankin kaksi uutta keittokirjaa tänä syksynä, tai oikeastaan tilasin ne jo kesällä. Tämä resepti löytyy Gill Mellerin esikoiskirjasta Gather. Kirja on aivan ihana, se tuo rauhaisan tunteen jo kantta katsomalla ja kirjan käteen ottamalla. Minulla oli ilo olla Gill Mellerin ohjauksessa yksi päivä elokuussa River Cottagen kurssilla. 

Tämä helppo ja herkullinen lämmin kasvisateria syntyy nopeasti, noin puolessa tunnissa. Annoksesta riittää ateriaksi kahdelle tai lisäkkeeksi neljälle.

2 tl Dijon-sinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
2 rkl neitsytoliiviöljyä
50 g voita
50 g ohrahiutaleita
1 pieni valkosipulin kynsi
2 isoa purjoa (näin myöhään syksyllä, alkusyksystä 4 pientä)
5-6 timjamin oksaa
1 laakerinlehti
suolaa ja pippuria

Tee ensin kastike: mittaa sinappi, hunaja ja öljy pieneen kulhoon ja sekoita. Jätä odottamaan.

Kuumenna 25 g voita pannulla kuplivaksi, lisää ohrahiutaleet ja litistetty valkosipulin kynsi  ja paahda niitä reilut viisi minuuttia, koko ajan sekoitellen, kunnes kullankeltaisia. Laita lautaselle talouspaperi ja kumoa hiutaleet siihen. Jätä odottamaan.

Leikkaa purjoista suurin osa vihreintä osaa pois, siitä voit keittää kasvislientä. Leikkaa vaalea osa vinottain reilun sentin siivuiksi. Huuhdo hyvin ja valuta siivilässä. Kumoa purjoviipaleet paistinpannulle. Lisää mukaan 25 g voita, puoli lasillista vettä, timjamin oksat, laakerinlehti. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Laita paistinpannun päälle kansi ja anna hiljakseen poreilla noin 8 minuuttia, kunnes purjo on pehmentynyt. Kaada siivilään valumaan ja kumoa lämpimälle tarjoiluastialle. Ripottele päälle ohrahiutaleet ja lisää kastike. Tarjoile heti. Hyvää leipää tarjolle, muuta ei tarvita. Me söimme tätä possun lisäkkeenä, maistuu varmasti myös kalan tai kanan kera.

Voissa paahdetut ohrahiutaleet olivat maukkaita ja rapeita, antoivat hampaille töitä pehmeän purjon rinnalla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti