sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Miksi tämä blogi?


Ensimmäinen blogini on Hugh's three good things by Ulla - Hugh'n 3 hyvää Ullan tapaan. Aloitin sen reilu neljä vuotta sitten saadessani ennakkotilatun Hugh Fearnley-Whittingstallin kirjan Three Good Things. Päätin kirjoittaa blogin sekä suomeksi että englanniksi, sainhan tavan ylläpitää kielitaitoa myös niin. Kirja ei ole tullut vieläkään läpikokatuksi, mutta olen päättänyt sen kirjoittamalla reissustani River Cottagen kokkauskurssille. Sinne ei siis enää tule uusia tekstejä. 


Seuraavaksi päätin kirjoittaa blogia myös leipomisistani, Ullan leipomuksia. Sitä olen nyt kirjoittanyt myös noin neljä vuotta. Tulen jatkamaan tätä blogia kirjoittaen sinne niistä leipomuksistani myös tulevaisuudessa. Satunnaisesti kirjoitan myös Lahden Ruokaosuuskunnan blogiin, reseptejä sinnekin. Kirjoitin myös hyvin lyhyeksi jääneeseen Finn-Guild British Food in Finland -blogiin, seitsemän julkaisua vuosina 2014-15.

Koska olen parantumaton keittokirjojen keräilijä ja lisäksi satunnainen ruokalehtien tilaaja, löytyy reseptejä "vaikka muille jakaa". 

Keittokirjat ovat minulle tärkeitä. Vaikka netti tarjoaa reseptejä nopeasti hakukoneilla, kirjan aukaisemista se ei voita. Olen vanhanaikainen, tabletti ei voi olla työpöydällä auki kuten kirja. Siis minun mielestäni. Luen keittokirjoja ihan lukemalla, jo reseptejä lukemalla voi herkutella, maistaa maun kielellään. Myös mieheni, joka ei kokkaa, lukee niitä.

Kokkaan arkioloissa kahdelle, silloin tällöin porukalla ystävien kanssa ja harvemmin isolle porukalle kun suku tai ystäväpiiri juhlii. Eniten nautin siitä, että ehtii ja saa paneutua uusiin resepteihin ja suunnitella ateriakokonaisuuksia. Arkiruoka on kahden hengen huusholissa välillä "pakkopullaa", mutta onneksi kirjoista löytyy uusia nopeita ratkaisuja.

Olisiko tässä jo syytä uuteen blogiin? Katsotaan kuinka tämä blogi alkaa sujua. No recipes in English. Sorry about that, my English speaking friends. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti