sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Kalaa paketissa


Uuden vuoden ensimmäiselle päivälle tein kalaruoan. Teimme viime kesänä River Cottagen kalapäivänä paketin, johon tuli pikkupääkampelafileet ja sinisimpukoita höysteineen. Tänään käytin Vesijärven siikaa ja pakettiin lisäsin yhtä sun toista, mitä kaapista tai pakastimesta löytyi. Onnistuin saamaan aikaiseksi erinomaisen yhdistelmän, kaikki paketissa oleva maistui omana itsenään ja tuotti varsin mahtavan makuelämyksen päivälliseksi.  Sovella oman makusi ja saatavilla olevien tarveaineiden mukaan. Annos on kahdelle.

noin 450 g siika
voita
4 pientä perunaa
1 pieni sipuli
kourallinen uunikuivattuja kirsikkatomaatteja
pakastettuja kanttarelleja
2 savustettua valkosipulin kynttä
1/8 osa säilötyn sitruunan kuoresta
1 rkl kapriksia
tuoretta tilliä
½ dl kuivaa valkoviiniä
½ dl kermaa
suolaa ja pippuria

Esilämmitä uuni 225 asteeseen. Ota esiin uunipelti ja kaksi isoa neliskanttista palaa leivinpaperia.

Suomusta siika. Fileoi kala, mausta suolalla ja jätä fileet odottamaan. Keitä perkuujätteistä liemi, jos pidät kalaliemestä. Kuten jo edellisessä tekstissäni mainitsin, minä en pidä kalaliemestä, joten perkuujätteet menevät kompostoriin.

Kuori 4 pientä perunaa ja 1 pieni sipuli, puolita sipuli. Leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi, noin 2 mm. Aseta leivinpaperin keskelle nokare voita ja levitä kahden perunan viipaleet paperille. Ripottele puolikkaan sipulin viipaleet perunoiden päälle. Jatka uunikuivatuilla kirsikkatomaateilla, kanttarelleilla. Viipaloi savustetut valkosipulin kynnet ja laita yksi kynsi pakettia kohti. Hienonna kaprikset ja jaa ne paketteihin. Hienonna säilötyn sitruunan kuori ja ripottele ne seuraavaksi. Lisää runsaasti tuoretta tilliä ja aseta kaiken päälle kalafile nahka ylöspäin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ala kääriä leivinpaperia paketiksi. Lorauta tilkka valkoviiniä ja kermaa kumpaankin pakettiin ja sulje ne huolellisesti. Nosta paketit uunipellille ja paista noin 10-15 minuuttia. Paistoaika riippuu kalafileen paksuudesta. 

Nosta pelti uunista ja avaa varovasti paketit. Sieltä tulee kuumaa höyryä, joten älä polta käsiäsi. Nosta siikafile lautasella ja valuta perunat höysteineen paketista viereen. Lisää tuoretta tilliä. Nauti valkoviinin kera. 

Hyvää alkanutta vuotta!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti