maanantai 16. tammikuuta 2017

Täytetty naudan sydän


Sain käsiini todella tuoreen naudan sydämen. Etsin netistä reseptejä, koska olen useimmin jauhanut sydämen ja tehnyt siitä pihvejä tai mureketta. Nyt osui silmiin täytetyn sydämen resepti. Tässä versiossa on pekonia kuten netistä löytämässäni englantilaisessa reseptissä ja sieniä. Tosin suppilovahveroita eikä herkkusieniä. Lisäsin valkosipulia ja persiljaa täytteeseen, koska niistä pidän.

1 naudan sydän (käyttämäni sydämen paino ennen valmisteluja oli 1,9 kg)
150 g pekonia
30 g kuivattuja suppilovahveroja
2 valkosipulin kynttä
iso nippu persiljaa
mustapippuria myllystä

Halkaise sydän kahtia ja poista sisältä kaikki valkoinen, myös ne valkoiset suonet. Huuhtele hyvin. Leikkaa pinnalla oleva kova rasva suurimmaksi osaksi pois, jätä kuitenkin vähän pintaan, se sulaa paiston aikana ja antaa makua muuten vähärasvaiselle lihalle. Tässä vaiheessa sydän painoi noin 1,15 kg. Koira sai suurimman osan ylijäämästä, kova rasva meni kompostiin. 

Esilämmitä uuni 150 asteeseen. 

Tee täyte. Murustele kuivatut suppilovahverot veteen likoamaan siksi aikaa, kun kypsennät pekonin. Hienonna pekoni pieneksi ja paista pannulla rapeaksi. Lisää valutetut sienet pannulle ja pyöräyttele ne, kunnes neste on haihtunut. Kumoa pekoni-sieniseos kulhoon ja anna jäähtyä. Raasta valkosipulin kynnet joukkoon. Hienonna persilja. Mausta mustapippurilla. Älä lisää suolaa, koska sitä on pekonissa riittävästi. Sekoita täyte. 

Aseta sydämen toinen puolikas leikkuulaudalle ja lusikoi täyte päälle. Peitä toisella puolikkaalla. Sido puuvillanarulla tiukaksi paketiksi. Kuumenna paistinpannu kuumaksi, lisää tilkka öljyä ja paista sydäntä kolmisen minuuttia molemmin puolin. Nosta sydän uunivuokaan ja anna paahtua uunissa noin tunti. Jos haluat kypsemmän, pidennä paistoaikaa. Sydän muuttuu sitkeäksi, jos kypsennät sen läpikypsäksi. 

Samaan aikaan uuniin mahtuu esimerkiksi perunoita, porkkanoita ja sipulia paahtumaan lisäkkeeksi. 

Nosta sydän uunista ja anna hetki levätä. Poista narut ja leikkaa sydän viipaleiksi. Tarjoile lisäkkeiden kanssa. Nauti, tämä on todella hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti