torstai 19. tammikuuta 2017

Lihapiirakka


Tämä taas sarjassa näitä vanhoja reseptejä. Tai ainakin vanhasta muistista tehty. Uunipellillinen lihapiirakkaa. 80-luvun lopulla kahvilassa työskennellessäni näitä kutsuttiin lihalevypiirakaksi. Ruokaisa piirakka, näin talvisaikaan esimerkiksi coleslaw'n kanssa syötäväksi. Helppo ottaa myös evääksi. Pakasta paloina, niin saat nopeasti sulatettua tarpeen tullen.

2 pkt isoja lehtitaikinalevyjä
1,5 dl puuroriisiä 
liha- tai kasvisliemikuutio
500 g naudan jauhelihaa
3 isoa sipulia
nokare voita
suolaa ja pippuria
muita mausteita maun mukaan
2-3 kananmunaa + 1 voiteluun

Keitä riisi kypsäksi liha- tai kasvisliemessä isossa kattilassa. Hienonna sipulit. Voit laittaa sipulin kypsymään riisin joukkoon tai ruskistaa sen paistinpannulla voinokareen kera.

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

Ruskista jauheliha muutamassa erässä. Riisin kypsyttyä lisää ruskistettu jauheliha ja mausteet kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää 2-3 munaa massaan ja sekoita taas.

Kauli yksi taikinalevy uunipellin kokoiseksi, nosta se pellille ja lisää täyte sen päälle. Kauli toinen taikinalevy päälle. Kostuta reunat ja painele ne tiiviisti kiinni. Voitele piiras munalla ja pistele haarukalla pintaan reikiä. Paista 200 asteessa reilu puoli tuntia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti