maanantai 27. helmikuuta 2017

Appelsiinimousse ja mehustetut appelsiinit


Ystävien kanssa vietetyn päivän viimeinen ruokalaji. Täytyihän meidän jotain makeaa saada. Appelsiinit ovat nyt parhaimmillaan ja River Cottage Fruit Everyday! -kirjasta löytyi sopiva resepti. Resepti oli neljälle, melkoisen iso annokset tuli. Saattaisi venyä jopa kuuteen pienempään jälkiruokakulhoon.

3 isoa appelsiinia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munanvalkuaista
n. 150 g sokeria
2 dl kuohukermaa

Pese appelsiinit ja raasta kuoret isoon kulhoon. Lisää kulhoon tuorejuusto ja 50 g sokeria. Vaahdota kuohkeaksi. 

Erottele munista valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja vaahdota ne pehmeäksi. Lisää 50 g sokeria lusikallinen kerrallaan, kunnes sinulla on kiiltävää ja tasaista marenkia. Vaahdota seuraavassa kulhossa kerma. Sekoita kerma tuorejuuston joukkoon ja vaahdota. Nosta marenki lopuksi varovasti joukkoon. 

Annostele annoskulhoihin ja nosta jääkaappiin peitettyinä useammaksi tunniksi tai vaikka yön yli. 

Kuori appelsiinit ja leikkaa lohkot irti. Tee tämä kulhon päällä, jottei mehua joudu hukkaan. Purista lopuksi kaikki mahdollinen mehu talteen. Ripottele päälle sokeria, peitä ja jätä mehustumaan jääkaappiin. Kirjassa ohje oli keittää sokerista ja vedestä karamelli, joka kaadetaan appelsiinilohkojen päälle. Kahteen kertaan kokeilimme, ei onnistunut. Ensimmäisellä kerralla sokeri kristallisoitui kattilassa, toisella kertaa ei vaan karamellisoitunut. Ymmärrykseni ei riitä kertomaan, mikä meni pieleen. Joka tapauksessa sokeroimalla appelsiinilohkot ja jättämällä ne mehustumaan saa aivan erinomaisen koristeen moussen päälle. En aio edes yrittää seuraavalla kertaa. 

Ennen tarjolle asettamista jaa appelsiinilohkot annosvuokiin moussen päälle. 

Olipa raikas jälkiruoka! Maistui kaiken päivän aikana syömiemme herkkujen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti