perjantai 3. maaliskuuta 2017

Mausteinen porkkanasalaatti


Seuraan Instagramissa mm. Ottolenghia ja viime viikonloppuna siellä oli linkki Guardianin sivulta löytyviin resepteihin. Ottolenghin resepteihin tutustuin taannoin ystäväni Jonathanin vinkistä ja olen käynyt Lontoossa syömässä Ottolenghin delissä ja hänen lippulaivaravintolassa Nopissa. Molemmilla kerroilla poistunut tyytyväisenä. Jo kuva Instagramissa näytti hyvältä, joten piti ne reseptit käydä tutkimassa. Tämä porkkanasalaatti oli testattava heti. En osta talvisaikaan juurikaan vihreää salaattia, tomaatteja ja kurkkua. Ne kun eivät kuulu talveen. Juureksia syömme monessa muodossa. 

Tämän salaatin ainekset löytyivät kotoa minttua lukuunottamatta. Se oli lisättävä ostoslistalle. Ohjeessa on myös appelsiininkukkavettä salaatinkastikkeeseen,  mutta myös maininta siitä, esteistä kannata neljännesteelusikallisen vuoksi pullollista hankkia. Alkuperäisessä reseptissä käytetään korianteria, mutta allergian vuoksi joudun korvaamaan tuoreen korianteria lehtipersiljalla. 

650 g porkkanoita
2 appelsiinia
1/2 valkosipulin kynsi
50 g pistaasipähkinöitä
iso nippu tuoretta korianteria (lehtipersiljaa)
pieni nippu tuoretta minttua

kastike:
3 rkl oliiviöljyä 
(1/4 tl appelsiininkukkavettä)
2 tl hunajaa
1,5 tl jeeran siemeniä
1 sitruuna (kuori ja mehua)
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Kuori porkkana ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori appelsiinit ja irrota lohkot. Leikkaa lohkot muutamaksi pahaksi. Purista valkosipulin kynnen puolikas. Kuori, paahda ja murskaa pistaasipähkinät. Irrota lehdet yrteistä ja silppua ne. Sekoita ainekset. 

Tee kastike. Mittaa öljy ja hunaja pieneen purkkiin. Paahda jeering siemenet ja hienonna ne morttelissa. Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta kuori hienoksi ja purista mehu. Lisää kuoriraaste ja 3 rkl mehua purkkiin, samoin hienonnettu jeera. Mausta suolalla ja pippurilla. Sulje purkki ja ravista kastikeaineet. Kaada kastike kulhoon ja sekoita salaatti, jotta kastike maustaa sen tasaisesti.  

Olipa ihanan maukas ja  mehukas salaatti. Jeera, valkosipuli ja sitruuna toivat oman ulottuvuuden. Tämä on aivan muuta kuin perinteinen porkkanaraaste,  johon on lisätty appelsiinia. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti