tiistai 10. tammikuuta 2017

Kirjolohta speltin, marinoidun kurkun ja yrttien kera


Tein tämän salaatin loppiaisena. Resepti on taas Gill Mellerin kirjasta Gather, jota huomaan selaavani harva se päivä. Poikkeuksena alkuperäiseen reseptiin en ole käyttänyt korianteria, koska olen allerginen tuoreelle yrtille, vaan käytin lehtipersiljaa sen sijaan. Kala on kotoista kirjolohta, koska valikoima loppiaisen alla oli yllättävän pieni. Tähän salaattiin käy minkä tahansa kypsän kalan ylijäämät. Koska pöydässä oli kuusi henkilöä, monistin ohjetta. Tässä ohje kahdelle.

½ kurkku
½ punasipuli
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl sokeria
150 g spelttihelmiä
tuoretta minttua
2 rkl oliiviöljyä
200 g kypsää kalaa
tuoretta lehtipersiljaa (korianteria)
½ sitruunan mehu
suolaa ja pippuria

Halkaise kurkunpuolikas ja poista siemenet. Leikkaa vajaan sentin siivuiksi. Hienonna punasipuli. Laita nämä pieneen kulhoon ja mittaa etikka ja sokeri joukkoon. Sekoita ja jätä marinoitumaan.

Huuhtele spelttihelmet, laita ne kattilaan ja peitä vedellä. Nosta liedelle ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla. Irrota mintunlehdet ja laita varret kattilaan speltin sekaan. Jätä lehdet sivuun. Keitä spelttihelmiä noin 15 minuuttia, ne eivät saa pehmetä täysin. Kaada vesi pois ja anna seistä 10 minuuttia. 

Kumoa kurkku-sipuliseos liemineen isoon kulhoon kypsien spelttihelmien kera. Lisää oliiviöljy, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita.

Paloittele kypsä kala ja lisää se kulhoon. Hienonna suurin osa mintunlehdistä ja lehtipersiljasta. Sekoita yrtit salaatin joukkoon. Siirrä lautasille tai tarjoiluastiaan ja koristele mintun ja persiljan lehdillä. Tarjoile välittömästi hyvän leivän kera. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti