tiistai 13. joulukuuta 2016

Suppilovahverojuustokeitto


Tämän keiton resepti oli aikoinaan Ohrakas-paketin kyljessä. Siinä käytettiin herkkusieniä ja tietenkin Ohrakasta. Olen tuon yhden paketin ostanut ja käyttänyt silloin 90-luvun loppupuolella. Sen jälkeen olen käyttänyt suurusteena kaapin vakiotavaraa eli maissitärkkelystä. Näin keitosta tulee myös gluteeniton. Herkkusienien tilalla olen käyttänyt suppilovahveroita. Vuodenajasta riippuen joko tuoreita tai kuivattuja. Sipulin määrää olen myös lisännyt. Tämä keitto valmistuu nopeasti, joten on hyvää arkiruokaakin. Keitosta riittää neljälle. 

2 rkl rypsiöljyä
2 sipulia
30 g kuivattuja suppilovahveroita
8 dl kasvislientä
3/4 dl maissitärkkelystä
1 pkt voimakasta Koskenlaskijaa tai muuta sulatejuustoa
2-3 rkl balsamiviinietikkaa
mustapippuria myllystä

Kuori sipulit. Leikkaa ne puolikkaiksi ja viipaloi puolikkaat ohuiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulit hiljalleen. Älä ruskista. Kuumenna vesi kattilassa, lisää liemikuutio (tai käytä itse tehtyä lientä). Ripottele kuivatut suppilovahverot nesteeseen. Anna kiehua muutama minuutti, lisää kuullotetut sipulit. Sekoita maissitärkkelys pieneen vesimäärään ja suurusta keitto. Anna kiehua taas viitisen minuuttia. Pilko sulatejuusto pieniksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Hämmennä kunnes juusto on sulanut ja keitto kuumaa. Mausta balsamiviinietikalla ja mustapippurilla. Tarjoile kuumana hyvän leivän kera. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti