sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Punajuuri-jauhelihakeitto




Tämä keitto kuuluu myös sarjaan pitkään käytössä olleet reseptit. Sain reseptin työkaveriltani 80-luvun puolivälin jälkeen. Se on ollut käytössä siitä asti. Piti ihan kaivaa resepti kansiostani esiin tätä kirjoitusta varten, koska en ole sitä tarvinnut vuosikymmeniin. 

Alunperin reseptissä on käytetty etikkapunajuuria, mutta olen käyttänyt tuoreita punajuuria siinä jo pitkään. Raastan syksyn sadosta punajuuria karkeaksi raasteeksi pakastimeen ja sieltä on niitä hyvä ottaa, kun keittoa tekee mieli. Maustamalla saa siihen etikkaisen maun. 

400 g hyvälaatuista naudan jauhelihaa
3 isoa sipulia
1,5 lihalientä (kuutioista tai itsekeitettyä)
3-4 rkl vehnäjauhoja
400 g karkeaksi raastettua punajuurta
2-3 rkl väkiviinaetikkaa (tai oman maun mukaan)
1,5 tl sokeria
suolaa, mustapippuria
persiljasilppua
smetanaa tarjoiluun, jos niin haluat

Leikkaa sipulinpuolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Kuullota paistinpannulla, johon olet laittanut tilkan ruokaöljyä. Kuumenna isohkossa kattilassa lihaliemi. Kumoa paistinpannulta kattilaan kuullotettu sipuli. Lisää kattilaan myös punajuuriraaste, anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.

Tällä välin  ruskista jauheliha pannulla. Lisää loppuvaiheessa vehnäjauhot ripotellen ja sekoita. Lisää jauheliha kattilaan ja kuumenna taas kiehuvaksi. Mausta etikalla, sokerilla sekä suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi keittoon reilusti persiljasilppua. 

Tarjoile hyvän leivän ja jos haluat, smetanan kera. Annoksesta tulee 6 reilua annosta lämmittävää, maukasta keittoa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti